Dr. Hauschka Cosmetica – Anders vanaf het begin

Al sinds 1967 zijn Dr. Hauschka verzorgingsproducten 100% natuurlijk én clean. We kijken wat de huid echt nodig heeft om in balans te komen en hoe de natuur ons hierbij het beste kan helpen. Dat gaat veel verder dan de selectie van grondstoffen. Onze geselecteerde heilzame planten uit biologische teelt ondersteunen je huid zichzelf te verzorgen en te regenereren. We eren schoonheid – van binnen en van buiten. We zijn gek op kwaliteit en maken de producten met veel handarbeid al meer dan 50 jaar op dezelfde plaats in Zwaben. In een stichting die geen rekening hoeft te houden met aandeelhouders, maar alleen met zichzelf, de maatschappij en de natuurlijke omgeving

Geen chemische producten op je huid.

De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, ze zijn vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en bevatten geen conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen en siliconen. Ook hebben we nooit op dieren getest. We willen dus niet alleen effect hebben op een betere maatschappij, op mens en milieu, maar het gaat ook om de zuiverheid en effectiviteit van de ingrediënten. Het productieproces speelt hierin een belangrijke rol. We volgen het ritme van de natuur en alles wordt met liefde en met de hand gecomponeerd. De componenten hierin zijn: donker en licht, warmte en kou en beweging en rust. Dat maakt het zo uniek. Onze verzorgingslijn en make-up zijn natuurlijk gecertificeerd met het ‘NATRUE’-label. Het strengste keurmerk is de naam van onze oprichter: Dr. Hauschka

VER ZORGINGSCONCEPT

Innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Dr. Hauschka Cosmetica helpt je huid op eigen kracht gezond en mooi te blijven. De verschillende samenstellingen met heilzame plantenextracten geven elk type huid iedere dag weer effectieve impulsen. Voor reiniging, versterking, verzorging en zelfs make-up. In plaats van de huid ‘s nachts te bedekken met een dikke laag vet, laten we de huid ademen zodat ze kan regenereren.

HEILZAME PLANTEN

Een gezonde huid, is een mooie huid.

Dr. Hauschka Cosmetica staat voor een holistische benadering. We kijken bijvoorbeeld naar het huidbeeld, want de huid is altijd aan verandering onderhevig. Zomer en winter hebben bijvoorbeeld een andere invloed op de huid. Dat hoort bij het ritme van de natuur, één van onze uitgangspunten. We nemen het ritme van de natuur in acht en streven naar een natuurlijke balans. Elke afzonderlijke geneeskrachtige plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en draagt bij aan de cosmetische samenstelling. De expertise en zorg van de geneesmiddelenfabrikant zie je terug in de effectiviteit van onze cosmetica.

DE BEHANDELINGEN

Wanneer je een gezichtsbehandeling boekt, krijg je eerst een voetenbad. Dit helpt bij stress of onrust om uit je hoofd weer met beide voeten op de grond te komen. En vooral: weer tot jezelf te komen.

Tijdens onze veelzijdige behandelingen raken we je niet alleen met zachte handen aan, maar ook met fijne penselen. Een Dr. Hauschka Therapeut laat je kennismaken met wat we van Elisabeth Sigmund hebben geleerd: de waarde van diepe ontspanning en werkzame impulsen – afgestemd op je huidbeeld en onze verzorgende producten. Je huid wordt dan bijna helemaal uit zichzelf mooi.

Natuurlijk & Effectief
Je huid heeft het vermogen om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De Dr. Hauschka verzorgingsproducten nemen die taak niet over maar ondersteunen de huid om in evenwicht te komen met zijn eigen natuurlijke processen. Anders dan je van andere merken gewend bent, pakken ze de oorzaak aan in plaats van het probleem te camoufleren. Dr. Hauschka producten bevatten extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. Ze geven elk huidbeeld iedere dag weer effectieve impulsen. 

Uniek verzorgingsconcept
Het verzorgingsconcept is even ritmisch als het leven. Het is belangrijk om de ritmes van de huid te beantwoorden en te respecteren. Daarom heeft Dr. Hauschka individuele verzorgingsplannen ontwikkeld voor verschillende huidbeelden. Zowel ’s ochtends als ’s avonds worden er drie verzorgende stappen gevolgd, namelijk reinigen, versterken en verzorgen. Deze drieslag is optimaal aangepast aan de behoeften van de huid. Zo is de nachtverzorging bijvoorbeeld vetvrij, zodat de huid kan ademen en herstellen terwijl je slaapt.  

Puur natuur
Geen synthetische producten op je huid. De verzorgingsproducten van Dr. Hauschka bevatten 0% minerale oliën, siliconen, PEG of synthetische conserveringsmiddelen. Hun huidverzorging en make-up zijn puur natuur. Ze maken alles van 100% natuurlijke grondstoffen uit hun eigen biodynamische tuin in het Duitse Eckwälden en uit hun Demeter- of fairtrade boerderijen.

Ontstaan van Dr. Hauschka Cosmetica
Sinds 1935 ontwikkelt WALA Heilmittel GmbH producten uit de natuur. In het begin was het Duitse bedrijf WALA een pionier en avant-gardist binnen een maatschappij die geen oog meer had voor natuurlijke producten. De snelle technische ontwikkelingen leken het denken in het grotere geheel te hebben verdrongen.

Maar niet overal. Vooral antroposofische artsen waren enthousiast over het ritmische procédé dat Rudolf Hauschka had ontwikkeld. Dankzij deze methode is het mogelijk natuurlijke geneesmiddelen zonder alcohol te produceren. De vraag naar zijn producten moedigde Hauschka aan om in 1935 de firma WALA in Ludwigsburg op te richten. Na enkele omzwervingen vestigde het bedrijf zich in 1950 in het dorpje Bad Boll/Eckwälden, waar het bedrijf tot op de dag van vandaag is gevestigd.

Rudolf Hauschka speelde al langer met de gedachte een eigen cosmeticalijn te ontwikkelen. De huid is immers ons grootste orgaan. Natuurzuivere verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te verzorgen en te herstellen. Maar pas nadat hij kennis had gemaakt met de Weense Elisabeth Sigmund, die bij WALA ingrediënten bestelde voor het ontwikkelen van eigen cosmeticaproducten, namen zijn ideeën concrete vormen aan. Elisabeth Sigmund reisde naar Eckwälden en werkte samen met de geneesmiddelenexperts aan formules voor een gezichtsverzorgingslijn. Samen ontdekten ze geschikte samenstellingen zonder synthetische toevoegingen en ze creëerden geurmengsels van natuurlijke, etherische oliën.

In 1967 kwamen de eerste producten op de markt en in 1971 leidde Elisabeth Sigmund de eerste Dr. Hauschka Therapeut op.